Så här går det till

Svenska Hem och Städ vill underlätta din vardag och hjälpa dig att kunna prioritera det viktiga i livet. Därför erbjuder vi en återkommande hemstädning så att livspusslet blir enklare.
Vi tar fram ett skräddarsytt upplägg utifrån dina önskemål och behov.
Till hemstädningen går det också bra att lägga till andra tjänster som strykning, tvätt, byte av sängkläder, blomvattning etc. Sammanfattningsvis – vi finns till för dig!

Enkelt och flexibelt
Det är enkelt att beställa städabonnemang hos oss, kontakta kundservice så hjälper vi till med att ta fram det bästa upplägget för dig. Vi kommer överens om omfattning, särskilda önskemål och hur ofta städningen skall ske. Vi vet att flexibilitet är viktigt för dig som kund, därför kan du alltid kontakta oss om du önskar lägga till eller byta ut något städmoment inför kommande städtillfälle.

Trygghet och kvalité
Trygghet och kvalité är honnörsord för oss. Därför lämnar vi alltid kvalitetsgaranti på alla våra tjänster och som kund omfattas du av vår ansvarsförsäkring. Våra kunder vet vem som städar hemma hos sig då vi har samma och återkommande personal i våra uppdrag.

Utbildad personal
Våra medarbetare är vår största tillgång. Vi ställer höga krav och alla som jobbar hos oss har genomgått vårt utbildnings- och introduktionsprogram.
Vi är stolta över att kunna erbjuda utbildad och erfaren personal för att leverera högsta kvalité till dig

Uppstart
Vid första städtillfället följer vår lokale städchef med och presenterar vår personal. Tillsammans går vi igenom städupplägget, städutrustning och rengöringsmedel samt övriga rutiner.
Behöver vi nyckel så ordnar vi med nyckelkvittens och likaså eventuell genomgång av larm.
All väsentlig information rörande uppdraget dokumenteras i vår uppdragsspecifikation och kvalitetskontroll.

Betalning
Du får en faktura med 30 dagars betaltid i början av en ny månad som avser föregående månads utförda tjänster. Du får den via mail och kan hålla reda på betaldatum själv eller välja att den dras automatiskt vid sista betaldatum med hjälp av autogiro. Här hittar du mer information om autogiro och hur du signar upp för det Skaffa Autogiro

Ombokning och helgdagar
Behöver du boka om kontaktar du kundservice två veckor i förväg per mail. På helgdagar utför vi inga tjänster. Infaller städtillfället på en helgdag så kontaktar vi dig för ombokning.

Ytterligare information
Tveka inte att höra av dig till oss om våra tjänster och övriga frågor!
010 – 888 71 88
kundservice@svenskahemochstad.se